top of page

fre. 22. nov.

|

Sandefjord

Ashtanga Yoga i Praksis - med Ellen Johannesen

Yogahelg med en av Norges mest erfarne lærere. Hun har Mastergrad i Buddhisme og Tibetansk språk, og hun har tilbragt store deler av livet i Nepal og India. Hun snakker flytende Tibetansk og har god innsikt i både Buddhistisk og Hinduistisk Filosofi og praksis. En inspirasjon!

Ashtanga Yoga i Praksis - med Ellen Johannesen
Ashtanga Yoga i Praksis - med Ellen Johannesen

Tid og sted

22. nov. 2024, 18:00 – 24. nov. 2024, 14:30

Sandefjord, Kongens gate 24, 3211 Sandefjord, Norge

Om arrangementet

Ashtanga Yoga i Praksis

Workshop med Ellen Johannesen / 22-24 november 2024

Denne helgen kommer Ellen Johannesen til Mynte Yoga!

Vi er glade for å invitere deg til en helg fylt med Ashtanga Yoga, ledet av en av Norges mest erfarne lærere, Ellen Johannesen. 

Ellen vil hjelpe deg med tips og veiledning for å komme videre i din yogapraksis. Gjennom en kombinasjon av Ashtanga og bevegelighetstrening, anatomi og teknikk, vil vi utforske dypere lag av kroppen og åpne for nye opplevelser – både fysisk og mentalt.

Vi starter fredag kveld med en ledet klasse og introduksjon til helgen. På lørdag og søndag morgen vil det være Ashtanga -praksis, på morgenen, og på ettermiddagene fokuserer vi på Yogafilosofi og teknikk.

Passer denne workshopen for meg?

Har du gjort Ashtanga før, eller har lyst til å komme i gang? Da passer denne workshopen

perfekt for deg!

PROGRAM:

Fredag:

- 18.00-19.30: Ledet klasse – Lunar Sequence:

Lunar Sequence er Ashtangaens myke og rolige halvsøster. Denne sekvensen strekker ut kroppens bindevev og gjør deg klar for yogahelgen. Vi avslutter med Compassion meditasjon og intro til workshopen.

Lørdag:

- 08.00-10.30: Morgenmeditasjon og Ashtanga praksis:

Her lærer du å bevege deg smidig inn og ut av stillinger ved å aktivere ulike muskelgrupper og sette søkelys på pusten. På denne måten styrker vi kroppen og finner mer klarhet og fokus i sinnet.

- 12.00- 14.30: Workshop: 

Lær om Ashtanga Yogaens historie og teknikk!

Du vil få en spennende innføring i den fascinerende historien til Ashtanga- systemet og moderne yoga generelt. Hvem var de store utviklerne av «Moderne Stillingsbasert Yoga,» og hvilke kulturelle fenomener påvirket dem? Vi utforsker disse spørsmålene i lys av nyere forskning.

Teknikk og Bevegelighet: 

I Ashtanga Yoga-sekvensen arbeider vi med pust og

bevegelse for gradvis å åpne kroppen og balansere styrken mellom kroppens. forside og bakside. Mange synes det kan være utfordrende å bøye seg bakover i bro og andre øvelser. I denne workshopen vil vi se på hvordan vi kan arbeide mer dynamisk gjennom praksisen – fra første pust – for å øke bevegeligheten i kroppen. Vi starter med Surya Namaskar (Solhilsenen) og beveger oss gradvis

inn i noen mer avanserte stillinger fra Intermediate Series. Du vil lære hvordan ditt mentale fokus og bruk av pust kan lede deg trygt gjennom serien, også de stillingene som kan være utfordrende. Alle er velkommen!

Søndag:

- 08.00-10.30: Morgenmeditasjon og Ashtanga praksis:

Her lærer du å bevege deg smidig inn og ut av stillinger ved å aktivere ulike

muskelgrupper og sette søkelys på pusten. På denne måten styrker vi kroppen og finner

mer klarhet og fokus i sinnet.

- 12.00-14.30: Workshop: 

Lær om Yogaens filosofi!

Hva var Yoga i eldre tider? Vi ser på hvordan yoga oppstod i eldgamle tider, hvorfor folk praktiserte yoga, og hvordan denne gamle visdommen kan hjelpe oss som mennesker i dag.

Ashtanga teknikk og Bevegelighet: 

Ashtanga-teknikken lærer oss å bruke kroppen på nye og spennende måter: vi blir bedt om å bruke armene som bein, balansere opp ned, og hoppe smidig fra den ene stillingen til den andre. Selv om dette kan virke uvant, er mange av disse bevegelsene en naturlig del av vår utvikling – vi lærte alle å krabbe på fire før vi lærte å gå på to! I denne workshopen vil vi gjenoppdage disse bevegelsesmønstrene og integrere dem i vår praksis. Vi utforsker hvordan vi kan utvikle styrke og stabilitet i de mer utfordrende stillingene, samtidig som vi opprettholder en åpenhet og nysgjerrighet for det ukjente. 

Dette er en leken workshop der alle nivåer er velkommen!

PRISER

Priser: hele helga: 2400,-

Enkelt dag lørdag/søndag:  1300,-

Enkelt klasse fredag: 500,-

Kun 12 plasser!

NB! All påmelding er bindende, og aksepteres ved betaling. 

Vi håper å se deg der for en inspirerende og lærerik helg!

OM YOGALÆRER ELLEN JOHANNESEN

Ellen Johannesen er utdannet profesjonell danser og har praktisert yoga i 30 år. Hun besøkte Mysore og Pattabhi Jois første gang i 1997, og ble senere autorisert nivå 2 av Sharath Jois. Hun har også gjennomgått en toårig TTC med John Scott og holder Yoga Alliance tittelen, Experienced Yoga Teacher. 

Hun har Mastergrad i Buddhisme og Tibetansk språk, og hun har tilbragt store deler av livet i Nepal og India. Hun startet det første Mysore programmet i Norge på 90-tallet og åpnet senere et Mysore studio I Kathmandu, Nepal, der hun underviste fram til

pandemien. Ellen er i dag medeier i onyoga.no og leder retreats, workshops, samt Fordypningskurs/YTT 200 og 300 timer i Yoga. 

Ellen snakker flytende Tibetansk og har god innsikt i både Buddhistisk og Hinduistisk Filosofi og praksis.

www.ashtanganepal.com

www.onyga.no

Instagram: @ashtanganepal @onyoga.no

Billetter

 • Hele Helgen / Ellen Johannesen

  kr 2 400,00
 • Hele Lørdag / Ellen Johannese

  kr 1 300,00
 • Hele Søndag / Ellen Johannesen

  kr 1 300,00
 • Fredag ws / Ellen Johannesen

  kr 500,00

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page