top of page

fre. 27. sep.

|

Røn

Månemyk Yogahelg i Fjellet

Denne helgen fordyper vi oss i vår subtile energi gjennom månemyke elementer. Velkommen til det vakre vinterfjellet på magiske Nøsen Yoga og Fjellhotell!

Månemyk Yogahelg i Fjellet
Månemyk Yogahelg i Fjellet

Tid og sted

27. sep. 2024, 16:00 – 29. sep. 2024, 15:00

Røn, Panoramavegen, 2960 Røn, Norway

Om arrangementet

Månemyk Yogahelg - Energi i Harmoni med Elisabeth fra Mynte Yoga

På fjellet i Valdres ligger idylliske Nøsen Yoga og Fjellhotell, et paradis for yoga i den friske fjelluften.

Denne helgen inviterer Elisabeth deg med hit for en indre reise gjennom pust, yoga og mindfullness. Vi fordyper oss i yoga med fokus på den subtile energien, for å komme tilbake til den sansende kropp, roe nervesystemet og øve mental stillhet. Du får innblikk i hvordan yoga filosofien ser den energetiske kroppen gjennom filosofi i praksis med pusteteknikk, månemyk yoga, dyp hvile med yin og nidra. Når vi lærer å gjenkjenne vårt "energikart" oppleves en dypere tilstedeværelse i livets øyeblikk, styrket helse, og vi kan oppnå et stødigere sinn som gjør oss mer motstandsdyktige. Yoga kan være et fantastiske verktøy for livsmestring for noen, for andre en herlig måte å trene kroppen sterk og myk, og for de aller fleste er yoga rett og slett et herlig pusterom. Denne helgen gir rom for deg til å finne akkurat det du trenger, og kanskje lærer du noe nytt om deg selv på veien.

Hver klasse har et eget tema som forbereder for neste klasse, så du vil oppleve en gradvis progresjon og forståelse for øvelsene gjennom helgen. Elisabeth underviser tydelig og mykt, og har fokus på å gi rom for alle ved å gi modifiserte øvelser der det trengs eller mer utfordring til de som er klare for det. Dette retreatet er for deg som lengter etter et pusterom og finne tilbake til deg selv. For deg som er ny til yoga, og for deg som er godt etablert i din praksis og søker mer kontakt og flyt i din energi.

Velkommen til en helg med energi i harmoni!

Om Yogaprogrammet:

♡ Månemyk Yoga / Chandra Namaskar Hver morgen starter vi med en Mindful Vinyasa Yoga praksis i rolig tempo, inspirert av Chandra Namaskar. Vinyasa yoga er en stil hvor pust og bevegelser synkroniseres, som en meditasjon i bevegelse, en dans med din energi. Gjennom helgen går vi gradvis inn i hver del av sekvensen, før vi siste klasse setter hele sekvensen sammen. Chandra Namaskar er motstykket til Solhilsen, hvor det er mer fokus på hofteåpnere, bakoverbøyninger og bryståpnere som slipper spenninger langs hele ryggsøylen. Sekvensen har fokus på å styrke den feminine energien, og lære å balansere styrke og mykhet i hver øvelse. Du møter både sterke øvelser, balanse og dype tøyninger i disse klassene.

♡ Yin Yoga Yin yoga inviterer til å lindre spenninger i kroppen, og finne dyp hvile. Gjennom hvert pust øves oppmerksomt nærvær og med tiden finner vi tilbake til den sansende kropp, vår følte energi. Her er det rom for å skape ny energi. Smelte ned mot puter og pledd, skape dype pust som lindrer spenninger og myker opp kroppen. Gjennom lange hold i hver øvelse finnes det tid til å finne mykhet og ro- en yogastil som er spesielt nærende etter en dag i fjellheimen.

♡ Pranayama Kvelds klassene tar for seg pusteteknikker (pranayama). Yogiske teknikker som forbereder for meditasjon ved å roe nervesystemet, øver kontroll over emosjoner, stilner sinnet, samt renser bihuler og lunger. Du lærer ulike teknikker som du vil kunne ta med deg inn i hverdagen for stresshåndtering, dypere søvn og økt fokus på jobb og i hverdagen.

♡ Meditasjon Meditasjonen øver å stilne sinnet; ved å flytte fokus til en lyd, lys, pusten eller et mantra. Ved å øve konsentrasjon i sinnet over tid kan vi øve oss mot stillhet i sinnet – mot meditasjon.

Du trenger ingen forkunnskaper for å delta, kun ett ønske om å være mer tilstede i livet, og flyte med din energi.

NB. Klassene undervises kun på Norsk.

PÅMELDING 

Gjøres direkte til Nøsen Yoga og Fjellhotell og alle spørsmål angående ankomst, mat og overnatting stilles direkte til Nøsen. 

Spørsmål om yoga og programmet sendes: Elisabeth / mynteye@gmail.com, mobil: 45814280 

HELGENS PROGRAM I HELHET

FREDAG

 • 15.00 / Ankomst
 • 16.30 -18.00 / Yoga
 • 18.00-19.00 / Middag
 • 19.30-21.00 / Pranayama og Meditasjon

LØRDAG

 • 07.30 -09.00 / Yoga
 • 09.00-10.00 Frokost
 • 10-13.00 / Fritid
 • 13.00-14.00 / Lunsj
 • 16.00-18.00 / Yoga
 • 18.00-19.00 / Middag
 • 19.30-21.00 / Pranayama og Meditasjon

SØNDAG

 • 07.30-09.00 / Yoga
 • 09.00-10.00 / Frokost
 • 11-13.00 / Pranayama og Meditasjon
 • 13.00-14.00 / Lunsj
 • Avreise

----------------------------------------------------------------

Om Elisabeth Sørum / Mynte Yoga

For 14 år siden ble mitt liv endret av yoga etter at min fysioterapeut anbefalte meg å begynne med pusteøvelser for stressmestring og smertelindring. Fra å stå fast i en tung energi over mange år med kronisk sykdom, smerter og lite energi, endret livet seg til å bli lyst, løftende og smilende. Jeg startet med yoga, og kjente meg virkelig hjemme i dette «blikket på livet» gjennom filosofien, og opplevde en helhetlig forbedret helse, fysisk, mentalt og energetisk. Derfor brenner jeg for å dele yogaglede til deg, for dette har jeg selv erfart har så mange gode helsegevinster å by på!

Pusteøvelser står mitt hjerte nær, og har gitt meg viktige verktøy både for kropp og sinn. I 2015 startet jeg på min første fordypning i Ashtanga Yoga med Marina Haugen. Denne tradisjonen falt i smak, og i ettertid har jeg bygget på med min andre Ashtanga fordypning med Alexander Medin, og delvis deltatt på Ashtanga fordypning gjennom to år med Ellen Johannessen. Denne tradisjonen har blitt min grunnsten i min praksis, og i min undervisning, men jeg har tro på at kropp og sinn trenger variasjon og moderasjon. Derfor har jeg også omfavnet Yin Yoga og mer moderne Vinyasa yoga i mine studier og har inkludert dette i egen praksis og i mine klasser. Jeg finner glede og nytte i å kombinere disse stilene, da det gir flere verktøy i møte med elever, og en mer helhetlig tilnærming til yoga. Kosthold er også en viktig grunnsten for meg i møte med kropp og sinn. Jeg har fullført en bachelor i ernæring, og studert mindful eating som vekket min interesse for mindfulness. Dette har jeg tatt med meg på yogamatta mer enn før, og du vil møte et mer rolig tempo i klassene mine nå.

Når jeg underviser ønsker jeg å møte deg der du er, ved å gi deg øvelser tilpasset din kropp og lære deg å bli selvstendig i hvordan du selv kan justere deg inn i øvelser. Med tydelig og behagelig instruksjon veiledes du inn i øvelser med fokus på rett teknikk og en klok progresjon. I mine klasser er det alltid fokus på å skape en atmosfære som tar deg til øyeblikket, for en meditativ praksis, samt gi rom for selvrefleksjon, fysisk og mentalt. På yogamatta med meg møter du aksept, motivasjon og indre ro.

Mynte Yoga er mitt hjertebarn, et yogastudio jeg startet i Sandefjord i 2015. Der underviser jeg ulike kurs, drop- inn klasser, events og arrangerer retreats her og der. Jeg gleder meg alltid til å dele Yogaglede med flere, og ser frem til å møte deg på Nøsen for en berikende helg sammen.

Dele dette arrangementet

bottom of page