top of page

Smøla - Yoga og Padleeventyr

28.04 - 01.05

PRIS fra 

7900,-

FRIST 02.02

HØYDEPUNKTER

- Yoga

 - Pust og meditasjon

- Guidet padleturer

 - Vakker natur

- Havørnsafari

- Værvandring med lokal guide.

- Middag fra Baron Blå

- Vegetariske mat

Velkommen med på vårens villeste og vakreste eventyr! Denne langhelgen skal vi fordype oss i øyeblikket- gjennom yoga og padleturer på Smøla.

 

 

SMØLA / VEIHOLMEN

Nordmøres vakreste skjærgård finner du ytters på Smøla, et særegent øyrike. Ytters finner vi Veiholmen, en skatt av et fiskevær ut i havgapet. Smøla er et øyrike som består av tusenvis små og store øyer. Her finner du sjarmerende rorbuer, fargerike trehus og du kan se havørnen sveve ut mot det flotte fyret. Smøla har trolig verdens tetteste bestand av havørn, så her kan du oppleve havets rå natur, med et sjarmerende fiskevær, kultur og historie tilbake til vikingtiden.

Virkelig en unik perle av et lite stykke Norge!

Overnatting

 Velg mellom


-Enkeltrom.


-Delt dobbeltrom: (twinbeds for gode venner, elle kan trekkes fra hverandre.


-Dobbeltrom (dobbeltmadrass)

OVERNATTING, OLSENS PENSJONAT
Vi bor sammen i delikate og ærværdige hus på Veiholmen. Pensjonatet består av Olsenhuset, Røbekkhuset, MoloNaustet og OlsenNaustet. Her får du virkelig følelsen av det autentiske livet på et fiskevær. Husene er restaurert og flott innredet i dekor og med gode senger. Det er en helt spesiell sjarme i disse husene, og atmosfæren utenfor døren er til å ta å føle på. Havgapet bruser utenfor vinduet og havørnen svever forbi.

 

Det er delt bad og kjøkken i husene.

Det er begrenset romvalg, så vær snar med å booke ønsket rom! 

Program

Forbehold om endringer, etter vær og vind. 

YOGA, PUST OG PADLING

Hver morgen starter dagen i "Yoganaustet" med Vinyasa Yoga. Naustet fra 1770 tallet gir en rustikk ramme for tilstedeværelse, og store vinduer er satt inn slik at vi nesten kan føle vinden og bølgene inn i rommet. Yogatimene tilpasses gruppens nivå; du som er nybegynner får god veiledning og modifiserte øvelser. Yogatimene vil forberede kroppen for padleturene, og på padleturer blir det kanskje rom for pust og mindfullness i kajakken eller på et svaberg. Det blir to dager med padleeventyr!  

 

Første dagen padler vi en kortere tur og lærer litt teknikk/ frisker opp, og padler som en gruppe med sightseeing og kultur. Andre dagen padler vi på eventyr! Turer tilpasses vær og vind og gruppens nivvå. Væretforbehold for programmets innhold.

Din Padleguru og Yogalærer

Padleguide:

Robert Sørlie,

fra Halsa, Heim.

Yogalærer:
Elisabeth Sørum,

Fra Sandefjord.

TURENS VERT OG VERTINNE

Vi er; Robert Sørlie og Elisabeth Sørum.

Sammen har vi en lidenskap for padling og yoga- og dette vil vi dele med deg!

 

Robert har mange års erfaring som padleguide, har drevet bedriften Fjordkajakk i flere år med kurs og guidede turer. Han har bred erfsaring som padleguide fra rufsete eventyr på sjøen, til rolige kurs og turer for nybegynnere. I dag jobber han som arealplanlegger, men holder fortsatt padlekurs i Valsøyfjord og har nå et samarbeid med Elisabeth med yoga og padleturer.

Elisabeth er yogalærer, driver Mynte Yoga Studio, arrangerer yogareiser til Norsk natur, og har padlet siden 2015. Hun er nå aktivitetsleder i havpadling og en god assistent for Robert på turer. Sammen tar de godt vare på deg og viser deg gleden ved padling. Elisabeth er også ernæringsterapeut og har lidenskap for sunn mat, noe hun vil dele med deg på denne turen gjennom måltider som serveres.

 

MATEN

Sunne smaker for kropp og sjel.

Denne helgen vil du få smake lokale retter med sjømat fra Baron Blå Café, samt sunne vegetariske retter fra Elisabeths kokebok. Hun har laget mat på flere Yogaretreats og har fokus på sunne råvarer som balanserer næringsstoffer i et måltid. Spennende smaker og fargerike retter. 

Inkludert i pakken er følgende måltider:

Selvbetjent frokost klart i huset.

Lunsj pakkes med på tur og nytes i naturen.

Middag, hjemmelaget vegetarisk mat, serveres i yoganaustet.

Lørdags middag fra Baron Blå Café , delikat sjømat av lokale råvarer.

Brunch nytes i Yoganaustet søndag før avreise.

Gi beskjed om allergier innen 1.April.

Dietter/livvstil tilpasses det ikke etter.

PRAKTISK INFO

Slik reiser du til Veiholmen, Smøla

Du kommer til Smøla med bil via fergesambandet Edøya-Sandvika. Sandvika ligger på Tustna i Aure kommune. Fergeavganger er hver time på dagtid. Du kan også ta hurtigbåtruta Kystekspressen som går mellom Kristiansund og Trondheim. Båten anløper Edøya flere ganger pr dag. Kommer du med bil tar det ca 4 timer å kjøre fra Trondheim og ca. 2.5 timer fra Kristiansund.

 

Til/fra Kristiansund:
SAS/widerøe til Kvernberget lufthavn. Flybuss eller taxi til sentrum/havna (15 min) og Kystexpressen (hurtigbåt) til Edøy på Smøla (40 minutter). Derfra buss eller taxi til Veidholmen (45 minutter). 

 

Til/fra Trondheim:
SAS/Norwegian/Widerøe til Værnes lufthavn. Flybuss til Sentralstasjon/Hurtigbåtterminal (30 min) og videre med Kystexpressen (hurtigbåt) til Edøy på Smøla (3 timer). Derfra buss eller taxi til Veidholmen (45 minutter).

 

Tog til Oppdal (og deretter 3 timer med buss til Kristiansund) eller toget til Trondheim Sentralstasjon (hurtigbåtkaia).

  

Kystekpressen Hurtigbåtrute: https://www.atb.no/getfile.php/1383398-1602664168/Rutetabeller/20-21_bat/AtB_Rute800_805.pdf

 

Bussruter Edøy-Veidholmen:

Østsiden: https://www.frammr.no/ezflow_mrfylke/view/1117144/831-Ed%C3%B8ya-Straumen-Nordvika-Hopen-Veiholmen+20200817.pdf

Vestsiden: https://www.frammr.no/ezflow_mrfylke/view/1117145/832+Hopen-Straumen+%28Vestsida%29+08.09.20.pdf

 

Fergeruter Fjord1:

https://www.fjord1.no/Ruteoversikt/Moere-og-Romsdal/Seivika-Toemmervaag

https://www.fjord1.no/Ruteoversikt/Moere-og-Romsdal/Edoeya-Sandvika/

Pakkeliste

Inkludert i pris:

Kajakk, åre, vest, tørrdrakt, spruttrekk.

Yogamatte, pledd, blokker, stropper.

Pakkeliste sendes ut i forkant av turen, men i utgangspunktet skal du ikke trenge å invester ei noe nytt utsyr da alt nødvendig er inkludert for utlån. 

Vi gleder oss stort til å invitere deg med på en magisk vårhelg med eventyr, kultur og tilstedeværelse med yoga.

Velkommen! Robert og Elisabeth

bottom of page