top of page

Elisabeths Persille pesto


Persille pesto: 1 stor bunt bladpersille, med stilk og det hele olivenolje 1 dl valnøtter, grovhakket 1 hvitløksfedd, grovhakket en liten skvis sitronsaft (smak til) litt salt (smak til)

1. Vask persillen godt. Klipp den grovt og ha i en food processor. Kjør til det er smått. 2. Dæsj oppi en god klunk olivenolje, nøtter og hvitløk. Kjør videre til det er ganske jevnt. 3. Skvis oppi litt sitronsaft og kjør videre. Spe med olivenolje til pestoen har den konsistensen du ønsker. 4. Smak til med salt.

Valnøttens helsefordeler: - Valnøtter er rike på omega-3 og derfor en fin kilde for dem som ikke spiser fet fisk eller tran. Omega-3 er viktig for hjerte- og hjerne helsen. Valnøtter inneholder også B vitaminet folat, jern og kostfiber.

- Det vannløselige B-vitaminet folat er viktig for dannelsen av friske røde blodceller og normalt DNA (arvestoff). Et tilstrekkelig inntak av folat er viktig før og under svangerskapet fordi folat forbygger fosterskader.

- Kostfibrene i nøttene sikrer at tarmene får noe å jobbe med, og at tarminnholdet passerer raskere og forblir mykt. Dette beskytter mot utposninger, hemoroider og kreft i tarmen. Kostfiber kan også binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen, og det er bra for immunforsvaret.

- Jern er et næringsstoff som barn og kvinner i fertil alder lett kan få litt lite av. Dette sporstoffet er viktig for dannelse av de røde blodlegemene som frakter oksygen til alle cellene i kroppen.

bottom of page