IMG_8497.HEIC

Frøgrøt

Ingredienser

Bokvete

Quinoa

Linfrø

Solsikkekjerner

Gresskarfrø

Rosiner

Plantemelk

Forbered

Kok opp frøblandingen kvelden før, hell av vann og tilsett friskt vann for bløtlegging over natten på kjøkkenbenk. 

Topping

Frukt

Nøtter

Bær

Kanel

Honning

Dadler

Oppskrift

Start med å lage en stor krukke med frøblanding så du har klart for en uke.

5 dl quinoa

5 dl bokhvete

2 dl gresskarfrø

2 dl solsikkekjerner

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 porsjons grøt:

1 dl frøblanding, kokes opp kvelden før med 2 dl vann.

Hell av vannet og tilsett 2 dl kaldt vann og la stå under lokk på benken til morgenen.

Om morgenen kok opp i kjele og tilsett 1 dl plantemelk, klype salt, litt rosiner, eller annen tørket frukt.

Toppes med dine favoritter av frisk frukt, bær, nøtter, kanel og kanskje honning. 

Kan spises som grøt, eller kokes tørrere og brukes i salater eller som tilbehør til middag.