top of page

tir. 22. aug.

|

Oldedalen

Yogadrøm i Oldedalen - Åtte grener til Yoga

Nyt en fem netters yogaretreat med fordypning i yoga som vekker kropp og sinn. Sammen drar vi ut på eventyr i fortryllende Oldedalen!

Billetter er ikke på salg
Se andre arrangementer
Yogadrøm i Oldedalen - Åtte grener til Yoga

Tid og sted

22. aug., 15:00 – 27. aug., 12:00

Oldedalen, Sekundær Fylkesvei 724 9, Oldedalsvegen 2167, 6791 Oldedalen, Norway

Om arrangementet

Fortryllende Oldedalen venter på deg!

Innerst i Stryn finner vi en vakker Yoga Oase bygget av bautasteiner, tre og glassvinduer - Blåfjellshallen heter den!

Yogahallen er omkranset av glitrende tinder, Jostedalsbreen, iskalde fossefall, smaragdgrønne Oldedalsvattnet, og en indre ro du har lengtet etter. Her finner vi tilbake til oss selv, gjennom yoga, pust og meditasjon.

Ved å gå til fanen "Oldedalen" under Events & Retreats ser du bilder og alle detaljer i sin helhet.

Kun 5 ledige plasser! Frist for påmelding 20.Juni!

HØYDEPUNKTER

♡ Ashtanga Yoga.

♡ Meditasjon.

♡ Pranayama. Eldgamle pusteteknikker.

♡ Filosofi.

♡ Padletur på Oldevatnet, og badstu på Yrineset med forfriskende bad i turkist vann, og medbrakt lunsj.

♡ Vandring til Brenndalsbreen i en vakker dal, med meditasjon ved den mektige fossen og medbrakt lunsj.

♡ Kveld i steinalderhula, med middag og kakao-seremoni.

♡ Isbad og/eller varme i saunaen

♡ Vandring til Briksdalsbreen

♡ Tid til å puste, hvile eller tid til å utforske naturen.

♡ Vegetarisk middag i fellesskap.

♡Gavesett fra Voya Beauty, økologisk hudpleie.

♡ Servering av Algete.

♡Lytt@Mynte , 1 måned tilgang til online lydfiler med meditasjon, pusteteknikker og guidet avspenning.

YOGAPROGRAM

Denne yogareisen inviterer til å utforske de åtte grener av yoga, gjennom fysiske øvelser, filosofi, pusteøvelser og meditasjon i naturen.

Vi tar for oss yoga fra Ashtanga systemet, med ledet klasse som gradvis tar oss gjennom hele primær serien. Hver dag bygger vi mer av serien og tar sikte på å etablere en selvstendig yogapraksis i slutten av denne reisen. Hver ettermiddag, eller kveld blir det en workshop klasse hvor det presenteres en intro til filosofien: de åtte grener av Patanjali.  Filosofien gir oss en dypere forståelse av hva yoga er, og hvordan yoga kan være et verktøy for å møte livet med stødighet og glede. Du lærer tradisjonelle teknikker for pranayama (pust) og dhyana (meditasjon), og noen kvelder er til for å nyte dyp avspenning med yin yoga og yoga nidra.

Hver morgen starter med to timers helhetlig yogapraksis. Øvelsene kan modifiseres til ditt nivå, og klassene passer godt for nybegynnere som er klare for en sterk yogapraksis. Er du øvet elev er du mer enn velkommen, og vil få hjelp til din teknikk der du er, så du kan finne din flyt og utvikle deg videre.

Det er ledede klasser frem til siste dagen, hvor vi praktiserer mysore (egen praksis).

YOGALÆRER

Retreatet arrangeres av Elisabeth Sørum fra Mynte Yoga. Yogalærer med mange års erfaring, med flere sertifiseringer innen Ashtanga Vinyasa Yoga, Uniao Flow og Yin Yoga. Hun har undervist yoga siden 2015, driver sitt eget studio i Sandefjord og har arrangert retreats i Norge siden 2016. Hun har sitt hjerte for en mindful tilnærming til yoga, og har glede i å dele kombinasjonen av yoga, natur og sunn mat. I sin undervisning gir hun deg rom for den kroppen du har og gir gjerne modifiserte øvelser tilpasset deg, ved hjelp av blokker og puter. Hun formidler veien inn i eget sinn for selvrefleksjon, fremfor prestasjon, og legger vekt på en helhetlig praksis med pust, meditasjon, sunn mat og yoga.

PÅMELDING

Det er bindende påmelding som aksepteres ved betalt billett. Du må selv ha reiseforsikring ved sykdom/uforutsette hendelser.

PRIS

Enkeltrom i delt hytte: 10 300,-  

Dobbeltrom i delt hytte: 9 550,-

Liten hytte for to: 10 300,-

Inkludert i prisen:

5 netter i delt hytte, sengetøy og 1 håndkle inkludert. 5 Middager, hele yogaprogrammet, en dag med guidet padling og badstu på Yrineset, en guidet vandretur til Brenndalsbreen.

Bonus: Velvære gave fra Voya, Organic Beauty og 6 måneder medlemskap på Yogateket med filmer og teori, og et digitalt kurshefte.

Ikke inkludert: Sengetøy og håndklær,  Utvask er ikke inkludert, du kan selv vaske ut eller bestille utvask i resepsjonen ved ankomst.

PROGRAM

Ankomst: Tirsdag 22.August, Kl. 15.00

Avreise: Søndag 27.August, Kl. 12.00

Slik kan en dag i din drømmeferie se ut:

- 08.00 Soltid: Morgen Yoga / 2 timer helhetlig yogapraksis.

- 10.00 Frokosttid

- 11.30 Eventyr:  Felles turer eller egentid.  Padletur, vandretur, fjelltur med meditasjon i naturen.

- 19.00 Middag

- 20.00 Månetid: Yin Yoga, filosofi, pust og meditasjon i Blåfjellshallen.

Dagene varierer med workshops på ettermiddag, før eller etter middag. Program i sin helhet sendes i forkant av turen.

LES MER OM TURENS DETALJER

ASHTANGA VINYASA YOGA

En dynamisk yoga stil med dype røtter i filosofi og tradisjon, en yogastil som gir transformasjon! Stilen tar for seg en fast sekvens, som læres over tid gjennom struktur, disiplin og integrering av de "åtte grener"; leveregler for et liv med indre ro, og indre styrke.  På denne retreaten tar vi for oss deler av serien hver morgen, med sikte på å gjennomføre alle delene gjennom helgen, og etablere en selvstendig yogapraksis.

YIN YOGA / YOGA NIDRA

Yin yoga inviterer til å gi slipp i kropp og sinn. Smelt ned mot puter og pledd, skape dype pust som lindrer spenninger og mykner opp kroppen. Gjennom lange hold i hver øvelse finnes det tid til å finne mykhet og ro- en yogastil som er spesielt nærende etter en dag med vandring i fjell og daler.

Yoga nidra betyr yogisk søvn; her går du inn i dyp avspenning som lar deg sveve mellom våken og hvilende tilstand. I hver Yoga Nidra inviteres du til å nære en affirmasjon som styrker ditt indre, og løser opp tankemønstre som har satt seg fast. Du våkner fornyet med en dyp indre ro.

FILOSOFI

De åtte grener av Patanjali, Yoga Sutras vil introduseres gjennom workshops. Du lærer om litt historie og hvordan kropp, sinn og sjel sees gjennom yogafilosofien, samt hvordan du kan benytte filosofien i hverdagen for å styrke kropp og sinn.  Du får tilgang til en nettportal med teori som du kan benytte hjemme i etterkant av retreatet, inkludert lydfiler for meditasjon, pust og avspenning + online yogaklasser.

PRANAYAMA

Eldgammel yogiske teknikker som forbereder for meditasjon ved å roe nervesystemet, øver kontroll over emosjoner, stilner sinnet, samt renser bihuler og lunger. Du lærer ulike teknikker som du vil kunne ta med deg inn i hverdagen for stresshåndtering, dypere søvn og økt fokus på jobb og i hverdagen.

MEDITASJON

Ulike teknikker introduseres under retreatet, med grunnstein i Buddhistisk Samatha meditasjon. Meditasjon er øvelse i å stilne sinnet; ved å flytte fokus til en lyd, lys, pusten eller et mantra kan meditasjon oppnås ved repeterende praksis. Vi lærer Japamantra meditasjon, Tratak meditasjon med lys og Visualiserende meditasjon.

NATUR OPPLEVELSER

Vår yogareise finner sted på det vakreste sted du kan tenke deg! Her er det magi på hver eneste kant; en mektig foss fra bratte fjell strømmer ned mot oss. Frodige daler med brusende bekker fra isbre, og Briksdalsbreen som titter mot oss på yogamatta. En mektig elv fosser med isvann forbi der vi spiser middag, et frisk bad i is-kulpen lokker utenfor badstuen og fantastiske turer venter rett utenfor døren.

Det er to planlagte felles eventyr inkludert i turen, og resten av dagene er opp til deg å nyte slik du ønsker mellom yoga-øktene. Av erfaring fra tidligere retreats her har flere ønsket å legge ut på lengre eventyr, derfor gis det rom for  en dag med mindre yogaprogram og lengre natur-eventyr for de som ønsker det. Det er selvsagt valgfritt å delta på de felles turene, om man ønsker å hvile eller gjøre en annen tur.

Det blir flere guidede vandreturer med lavterskel nivvå slik at alle kan være med, og vi finner magiske fossefall hvor vi kan meditere og nyte naturens øyeblikk. Det legges opp til dager med mer tid til turer på egenhånd om noen vil begi seg ut på mer strabasiøse turer som Skåla, eller bare ta seg en hviledag for seg selv. Padleturer koster ekstra for de som ønsker å bli med, dette bookes på forespørsel. Elisabeth er sertifisert padleguide og vil ta dere med på en trygg tur på magiske Oldevatnet, avsluttes med sauna og bad i vannet.

Inkludert:

♡ Eventyr 1: *Padletur på Oldevatnet, og badstu på Yrineset med forfriskende bad i turkist vann, og medbrakt lunsj.

♡ Eventyr 2:  Vandring til Brenndalsbreen i en vakker dal, med meditasjon ved den mektige fossen og medbrakt lunsj.

♡ Kveld i Steinalderhula med middag og kakao-seremoni.

*Du trenger ingen forkunnskaper for å delta på padling. Det er stødige trygge kajakker, et rolig vann, og det er to padleguider med på turen. Elisabeth og kjæresten Robert har hatt mange grupper med på turer, og denne turen er veldig lavterskel med fokus på mindfulness og å nyte naturen.

MÅLTIDER

Inkludert i prispakken er kun middager, smoothies og te.

Det serveres vegetariske middager som nytes i felleskap.

Alle andre måltider handles inn selv og lages på eget kjøkken i hytter. Forslag til sunne salater eller yogagrøt sendes ut i forkant av turen. Slik får du sunnspirasjon til et nærende kosthold under din drømmeferie.

Husk å pakke matboks for salaten til turen!

Anbefaler å handle inn all mat du trenger før du ankommer retreatet.  På vårt retreat kan du bestille nybakt brød til frokost i resepsjonen, og det er en liten kiosk hvor du kan finne litt fristelser. Det er også mulig å kjøpe lunsj på Briksdalsbre Fjellstovo, Yrineset og Aabrekk gård, hvor du kan kjøpe gårdsbakte kjeks, og kaker.

OVERNATTING

Vi bor i komfortable hytter på Melkevoll Bretun, som er plassert innerst i Stryn, i Oldedalen. Rett ved inngangen til Jostedalsbreen Nasjonalpark og brearmen Briksdalsbreen. Stedet er bygget i pakt med naturen, og med turstier og utsiktspunkt rundt Bretunet. Her er også mulig å buldre/ klatre på steinene, ta sauna og isbad i brevann- kulpen, eller nyte dagen med utsikt mot fjell, store fosser og breer. Her finner du tilbake til pust og sjel ♡

Hyttene er med tre enkeltrom/ doble soverom. Ny renoverte bad med dusj/wc, kjøkken med alt utstyr, peis og terrasse.

Det er to små hytter med to senger tilgjengelig også.

Inkludert sengetøy, håndkle +1 håndklesett.

Vask ut av hytte selv, eller bestilles ekstra.

TRANSPORT:

Bil er den enkleste måten er å reise hit, men det går også buss som stopper i Stryn. Du setter kurs mot Stryn, og deretter videre til Loen, Olden og deretter til Oldedalen og Briksdalsbreen.

Det går buss til Stryn eller Olden. Det går daglige natt- og dag busser fra Oslo og Bergen. Det tar omtrent 7 timer fra Oslo og 5 fra Bergen.

Nærmeste flyplass er Hovden, Ørsta. Herfra må man ordne transport til Olden eller Stryn.

Taxi kan bestilles fra Stryn eller Olden.

Ta kontakt for spørsmål og en hyggelig prat på epost eller mobil: mynteye@gmail.com / 45814280

Varmt velkommen med på sommerens mest magiske Yogaretreat!

Dele dette arrangementet

bottom of page